Україна повідомила, що стикається з "критичною" нестачею артилерійських снарядів

Україна повідомила, що стикається з "критичною" нестачею артилерійських снарядів

Україна повідомила союзникам, що стикається з "критичною" нестачею артилерійських снарядів, оскільки Росія щодня використовує на фронті втричі більше вогневих засобів.

Джерело: Bloomberg із посиланням на лист міністра оборони України Рустема Умерова колегам з Європейського Союзу

Видання зазначає, що Умеров описав у листі величезну чисельну перевагу, з якою стикаються українські війська, намагаючись відбити нові російські атаки.

Він зазначив, що Україна не в змозі випускати більше 2 000 снарядів на день по лінії фронту, яка простягається на 1 500 кілометрів.

Це менше третини боєприпасів, які використовує Росія.

Умеров додав, що дефіцит зброї в Україні зростає з кожним днем, і закликав союзників з ЄС зробити більше, щоб виконати свою обіцянку надати мільйон артилерійських снарядів. Він сказав, що Україні потрібно принаймні відповідати вогневій потужності, яку розгорнув ворог.
"Сторона, яка має більше боєприпасів для ведення бою, зазвичай перемагає", – цитує лист Умерова Bloomberg.

У середу ЄС визнав, що до 1 березня він зможе надати лише половину обіцяних снарядів, пообіцявши до кінця року поставити ще майже 600 000 одиниць.

Україна потребує 200 000 155-мм снарядів на місяць, йдеться в документі.

Москва, за оцінками Естонії, може отримати майже вдвічі більше, оскільки близько мільйона снарядів надходить з Північної Кореї.

На зустрічі міністрів оборони в середу ЄС заявив, що матиме можливість виробляти 1 мільйон снарядів на рік і розраховує подвоїти цю потужність до 2 мільйонів у 2025 році.

Видання додає, що США також нарощують виробництво снарядів, щоб допомогти Україні задовольнити свої потреби.